Tiedotteet 2018

Tälle sivulle on koottu vuonna 2018 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Hyviä uutisia Itä-Suomesta - Laura Vilhu-Salokankaalle tunnustus asiakaslähtöisestä ja sujuvasta yhteistyöstä

Itä-Suomi

Itä-Suomen aluehallintovirasto luovutti torstaina 17.5.2018 Kuopiossa kunniakirjan vanhemmalle rikoskonstaapeli Laura Vilhu-Salokankaalle asiakaslähtöisestä ja sujuvasta yhteistyöstä alkoholiasioissa.

Sirkka Jakonen ja Laura Vilhu-Salokangas.
Kuvassa vasemmalla Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Sirkka Jakonen ja oikealla vanhempi rikoskonstaapeli Laura Vilhu-Salokangas. Kuva: Jarmo Ruusu/aluehallintovirasto

Itä-Suomen aluehallintoviraston alkoholihallinto pyytää uusista vireille saapuneista lupahakemuksista ja joskus valvonta-asioistakin poliisin lausuntoa. Alkoholilain uudistus 1.3.2018 alkaen on moninkertaistanut alkoholiin liittyvien lupa-asioiden määrän ja sitä kautta myös poliisille suunnattujen lausuntopyyntöjen määrän.

Poliisi on yleisen järjestyksen ja turvallisuuden paras asiantuntija, jonka näkemyksillä on vahva merkitys alkoholiasioiden käsittelyssä. Aluehallintoviraston sähköisessä lausuntopyynnössä poliisia pyydetään lausumaan hakijan ja vastuuhenkilöiden luotettavuudesta sekä onko esitetty toiminta järjestettävissä alkoholilain mukaan asianmukaisesti. Lisäksi poliisilta tiedustellaan anniskelupaikkojen osalta, onko niissä mahdollisesti aiemmin havaittu anniskelurikkomuksia, järjestyshäiriöitä tai hyvien tapojen vastaista toimintaa.

Itä-Suomen poliisilaitoksen lausunnot alkoholiasioissa työstää vanhempi rikoskonstaapeli Laura Vilhu-Salokangas. Joskus lausuntoon tarvitaan myös muiden poliisien näkemystä. Lauran huolellisuus ja paneutuminen lausunnon työstämisessä on omaa luokkaansa, eikä sitä voi olla huomaamatta.

Omalla työpanoksellaan Laura edistää myös aluehallintoviraston alkoholihallinnon toimintaa ja vaikuttaa osaltaan koko Itä-Suomen alueella toimivaan alkoholielinkeinoon. Vastuullisesti alkoholilain mukaan toimiva alkoholielinkeino tuo työpaikkoja, palveluja ja elinvoimaa alueellemme kauppojen, kioskien, huolto-asemien, kahviloiden, ravintoloiden ja lukuisien tapahtumien lupien myötä.

Itä-Suomen aluehallintovirasto haluaa kiittää erityisesti vanhempaa rikoskonstaapeli Laura Vilhu-Salokangasta ja alueemme poliisitoimea asiakaslähtöisestä ja hyvin sujuvasta yhteistyöstä alkoholiasioissa.

Itä-Suomen aluehallintovirasto käynnisti valtakunnallisella kokeiluviikolla (vko 20) kampanjan - Hyviä uutisia Itä-Suomesta. Hyvät uutiset Itä-Suomesta ovat nostoja positiivisista asioista, joita on tapahtunut Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon tai Etelä-Savon maakuntien alueilla. Asioita, joita Itä-Suomen aluehallintovirasto pitää tärkeänä oman tehtäväkenttänsä näkökulmasta - hyvinvointia, tasa-arvoa ja turvallisuutta Itä-Suomessa edistäen. Hyvä uutinen huomioidaan kunniakirjalla ja vuodenaikaan sopivalla kukkakimpulla.

Lisätietoja
ylijohtaja Sirkka Jakonen, p. 0295 016 900, etunimi.sukunimi@avi.fi
Itä-Suomen aluehallintovirasto

 


Päivitetty