Tiedotteet 2017

Tälle sivulle on koottu vuonna 2017 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Itä-Suomessa käsiteltiin vuonna 2016 yhteensä 945 alkoholin anniskelu- ja vähittäismyyntilupaa koskevaa asiaa

Itä-Suomi

Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueella oli vuonna 2016 yhteensä 887 anniskelupaikkaa ja 730 vähittäismyyntipaikkaa. Lupa anniskella alkoholijuomia kello 01.30:n jälkeen oli Itä-Suomessa 90 anniskelupaikalla. Aluehallintovirasto käsitteli viime vuonna yhteensä 945 anniskelu- ja vähittäismyyntilupaa koskevaa asiaa. Lisäystä edelliseen vuoteen verrattuna oli noin 13 %. Alkoholijuomien vähittäismyyntipaikkojen lukumäärä laski hieman.

Itä-Suomen aluehallintovirasto käsitteli vuonna 2016 yhteensä 66 alkoholin vähittäismyyntiin ja anniskeluun liittyvää valvonta-asiaa. Vuoden aikana tehtiin yhteensä 311 valvontakäyntiä anniskelu- ja vähittäismyyntipaikkoihin. Valvontaa kohdistettiin riskiperusteisesti esimerkiksi harmaan talouden torjuntaan sekä uusiin toimipaikkoihin, joista 60 %:in tehtiin toimipaikan omavalvontaa tukeva tarkastus. Lupia peruttiin määräajaksi kahdeksassa tapauksessa ja pysyvästi kahdessa tapauksessa. Peruutusten syynä oli tavallisesti se, että luvanhaltijalla ei ollut enää taloudellisia edellytyksiä tai luotettavuutta jatkaa toimintaansa.

Vuonna 2017 Itä-Suomen aluehallintovirasto kohdistaa edelleen valvontaa riskinarvioinnin perusteella. Valtakunnallisen valvontaohjelman mukaisesti erityispainopiste on ehkäisevässä päihdetyössä ja Itä-Suomessa myös vähittäismyynnin valvonnassa. Itä-Suomen aluehallintovirasto on antanut lausuntonsa alkoholilain kokonaisuudistuksesta ja kooste lausunnoista julkaistaan helmikuun aikana. Lausunnot ovat luettavissa valtioneuvoston internetsivuilla.

Itä-Suomen aluehallintovirasto myöntää alkoholiin liittyvät anniskelu- ja vähittäismyyntiluvat Itä-Suomen alueella. Lisäksi aluehallintovirasto ohjaa ja valvoo alkoholijuomien anniskelua ja vähittäismyyntiä sekä alkoholiin liittyvää mainontaa ja myynninedistämistä alueellaan.

Lisätietoja
alkoholitarkastaja Riikka Hiltunen, p. 0295 016 885, etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto


Päivitetty