Tiedotteet 2019

Tälle sivulle on koottu vuonna 2019 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2019

Liikkuva koulu -palkinto 2019 Lohjan kaupungille

Etelä-Suomi

Vuoden 2019 Etelä-Suomen alueellinen Liikkuva koulu -palkinto on myönnetty Lohjan kaupungille. Etelä-Suomen aluehallintovirasto valitsi Lohjan kaupungin palkinnon saajaksi liikunnan aluejärjestöjen esitysten pohjalta.

Liikkuva koulu -palkinnon suuruus on 2500 euroa, ja se on tarkoitettu oppilaiden tai koko kouluyhteisön liikkumisen edistämiseen. Palkinto myönnetään veikkausvoittovaroista.

Lohjan kaupunki on kehittänyt pitkäjänteisesti ja määrätietoisesti koulujen toimintakulttuuria liikunnallisemmaksi. Kaupungin kaikki koulut ovat mukana Liikkuva koulu -ohjelmassa. Kaupunki on palkannut koordinaattorin, jonka tehtävänä on tukea kouluja Liikkuva koulu -toiminnan toteuttamisessa. Lisäksi Lohjan kaupunki on tuottanut liikkuvien koulujen materiaalipankin, joka tukee liikkeen lisäämistä koulupäivien aikana.

Lohjalaisissa liikkuvissa kouluissa oppilailla on mahdollisuus liikkua tunnin ajan arkipäivisin. Koulumatkoihin ja odotusaikoihin on lisätty liikunnallisuutta. Lohjan liikkuvissa kouluissa on lisäksi huomioitu oppilaiden osallistaminen, tasa-arvoisuus ja yhdenvertaisuus.

Lapsia metsässä.

Lapsia pelaamassa pihalla.

Kuvat: Lohjan kaupunki.

 

Lisätietoja:

ylitarkastaja Kristian Åbacka, p. 0295 016 537
etunimi.sukunimi@avi.fi
Etelä-Suomen AVI


Päivitetty