Tiedotteet 2019

Tälle sivulle on koottu vuonna 2019 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2019

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto myönsi 800 000 euroa liikuntapaikkojen rakentamiseen

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt liikuntapaikkojen rakentamishankkeisiin valtionavustusta yhteensä 800 000 euroa. Valtionavustusta haettiin 18 hankkeeseen, joista 12 sai myönteisen avustuspäätöksen.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston toimivaltaan kuuluvat liikuntapaikkojen rakentamishankkeet, joiden kustannusarvio on 20 000 - 700 000 euroa. Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan osuus noin 10 prosenttia koko maahan jaetusta määrärahasta. Määräraha oli yhtä suuri kuin vuonna 2018.

Avustusten myöntämisessä lähtökohtana olivat liikuntalain ja opetusministeriön määrittämät avustamisen perusteet. Painopisteenä olivat lasten ja nuorten liikkumisympäristöjen kehittäminen, terveyttä edistävien liikuntaolosuhteiden lisääminen, liikuntapaikkojen laadun ja energiatehokkuuden parantaminen sekä mahdollisimman laajoja käyttäjäryhmiä palvelevat kunnalliset hankkeet. Lisäksi aluehallintovirasto otti päätöksenteossaan mahdollisuuksiensa mukaan huomioon alueellisen tasapainon ja hankkeen vaikuttavuuden kunnan palvelurakenteeseen. Avustetuista hankkeista yksi oli Kainuusta ja 11 Pohjois-Pohjanmaalta.

Lähiliikuntapaikkoihin panostetaan kunnissa

Avustettavista hankkeista 7 oli lähiliikuntapaikkoja. Lähiliikuntapaikkojen tukeminen on ollut avustamisen painopisteenä jo useita vuosia. Koulujen läheisyyteen sijoitetut lähiliikuntapaikat tarjoavat lapsille ja nuorille virikkeitä fyysiseen aktiivisuuteen ja tukevat valtakunnallisen Liikkuva koulu -ohjelman tavoitteen, tunti liikuntaa jokaiseen koulupäivään, toteutumista. Lisäksi lähiliikuntapaikat ovat kouluajan ulkopuolella myös muiden alueen asukkaiden helposti saavutettavissa ja vapaasti käytettävissä.

Useissa kohteissa kuntalaiset ovat aktiivisesti vaikuttaneet lähiliikuntapaikka hankkeiden käynnistymiseen. Erityisesti skeittiparkki hankkeissa lapset ja nuoret ovat olleet mukana suunnittelussa ja ideoinnissa kuten Kärsämäen kunnan skeittipuistohankkeessa.

Suurimmat avustukset myönnettiin Oulaisten liikuntapuiston urheilukentän peruskorjaukseen ja uuden huoltorakennuksen rakentamiseen sekä Oulun kaupungin Iinatti-Kaakkuri ulkoilureitin ja kuntoilupuiston rakentamiseen.

Lisätietoja:    Liikuntatoimen ylitarkastaja Ulla Silventoinen, 050 3963 019

 

 

VUONNA 2019 AVUSTETUT LIIKUNTAPAIKKOJEN PERUSTAMISHANKKEET

Haapajärven kaupunki

Koivuhaan pallokentän tekonurmi, aidat, sosiaalitilat ja kameravalvonta

65 000

Hailuodon kunta

Urheilukentän peruskorjaus

27 000

Kempeleen kunta

Linnakankaan kumirouhepintainen jalkapallokenttä

110 000

Kuusamon kaupunki

Torangin koulun piha-alueen saneeraus ja lähiliikuntapaikan rakentaminen

74 000

Kärsämäen kunta

Kärsämäen skeittipuisto

13 000

Muhoksen kunta

Laitasaaren koulun ja päiväkodin lähiliikuntapaikka

55 000

Oulaisten kaupunki

Oulaisten liikuntapuiston urheilukentän peruskorjaus ja uuden huoltorakennuksen rakentaminen

177 000

Oulun kaupunki

Iinatti-Kaakkuri ulkoilureitit ja kuntoilupuisto

120 000

Reisjärven kunta

Susiareena, Niemenkartanon koulun lähiliikunta-alue

36 000

Siikalatvan kunta

Gananderin koulun lähiliikuntapaikka

70 000

Sotkamon kunta

Pohjavaaran lähiliikunta-alue

24 000

Ylivieskan kaupunki

Raudaskosken koulu, pallokenttä ja liikuntaväline

29 000

                                           


Päivitetty