Tiedotteet 2018

Tälle sivulle on koottu vuonna 2018 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Uusi alkoholilaki on nyt esillä videoin!

Uusi alkoholilaki tuli voimaan 1.3.2018. Mitä kaikkea se sisältää? Pääset asiasta jyvälle kymmenessä minuutissa katsomalla uudet videomme.

Videoilla ylitarkastaja Riku-Matti Lehikoinen aluehallintovirastosta ja ryhmäpäällikkö Kari Kunnas Valvirasta keskustelevat uuden alkoholilain yksityiskohdista ravintoloitsija Outi Mertamon kanssa. Videoilta selviää esimerkiksi se, miten anniskelulupaa haetaan ja mitä pätevyyksiä työntekijöillä täytyy olla. Videoilla kerrotaan myös tarkemmin, missä ravintolasta ostettua alkoholia saa nauttia, voiko jatkoajalla anniskella terassilla ja mitkä ovat anniskeluajat. Myös määräaikaisen anniskeluluvan, alueen hyväksymisen anniskelualueeksi ja alkoholin vähittäismyynnin yksityiskohdat tarkentuvat videoilla. Lisäksi niiltä löytyy tietoa myös omavalvontasuunnitelmasta, annoskoosta, markkinoinnista ja velaksi myymisestä.

Katso videot täältä!

Lisätietoja:

Riku-Matti Lehikoinen
ylitarkastaja
Etelä-Suomen aluehallintovirasto
p. 0295 016 155
etunimi.sukunimi@avi.fi

www.avi.fi/alkoholi
www.valvira.fi/alkoholi


Päivitetty