Tiedotteet 2019

Tälle sivulle on koottu vuonna 2019 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2019

Kuinka tekoäly vaikuttaa kokonaisturvallisuuteen?

Länsi- ja Sisä-Suomi

Yritysturvallisuus osana kokonaisturvallisuutta, paikkatiedon riskit ja mahdollisuudet, tekoäly sodankäynnissä ja hakkerin terveiset organisaatiollesi. Näitä teemoja käsitellään Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston kokonaisturvallisuuden yhteistoimintaryhmässä 24.10.2019 Vaasassa.

Tekoäly on hyvä renki, mutta vaarallinen isäntä

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston alueen kokonaisturvallisuuden yhteistoimintaryhmässä varaudutaan ymmärtämään mikä on tekoälyä ja mikä ei. Mikä teknologian kehityksessä on luonnollista? Ja mikä on keinoälyn vastakohta? Mitä keinoälyn avulla tavoitellaan ja mihin sen hallitsematon kehittäminen voi johtaa? Kuka valvoo tekoälyn etiikkaa? Aiheesta kaivataan neutraalia ja avointa keskustelua, johon tarjoamme foorumin kokonaisturvallisuuden teemapäivässä 24.10. 2019.

Tekoälysovelluksia on jo ympärillämme arjessa, liikenteessä, terveydenhuollossa ja teollisuudessa. Kokonaisturvallisuuspäivässä tekoälyn vaikutuksia valottavat Maanmittauslaitoksen pääjohtaja, professori Jarkko Koskinen, joka esittää paikkatietoa käyttävien korkean teknologian menetelmien mahdollisuuksia ja tulevaisuuden näkymiä. Tekoälyn hyödyntämistä sodankäynnissä avaa työelämäprofessori Martti Lehto, joka opettaa kyberturvallisuutta Jyväskylän yliopistossa. Oman näkökulmansa tuovat elinkeinoelämän keskusliiton johtava asiantuntija Mika Susi (varautuminen elinkeinojen näkökulmasta) ja käsittelijä Christer Papmehl Västerbottenin lääninhallituksesta kertoo siviilivalmiustyöstä Ruotsissa. Päivän lopuksi valkohattuhakkeri Iiro Uusitalo Solitasta kertoo, kuinka hakkerit keräävät tietoja organisaatioista.

Kokonaisturvallisuuden alueellinen konsepti on toimiva ja ajassa kiinni

Aluehallintovirasto käynnisti kokonaisturvallisuuden yhteistoimintaryhmän vuonna 2012, jonka jälkeen ryhmä on kokoontunut säännöllisesti kaksi kertaa vuodessa. Turvallisuuteen liittyviä asiakokonaisuuksia käsitellään myös hyvinvointiturvallisuuden teemaryhmissä ja alueellisessa valmiustoimikunnassa. Kokonaisturvallisuustyö kokoaa yhteen alueen viranomaisia, vapaaehtoisjärjestöjä sekä elinkeinoelämän ja kuntien edustajia. Kokonaisturvallisuuspäivien tavoitteena on jakaa tietoa ja osaamista alueella ajankohtaisista ja merkittävistä aiheista.

Tiedotusvälineet ovat tervetulleita seuraamaan päivää. Medialla on mahdollisuus haastatella esiintyjiä päivän kuluessa.

Ennakkoilmoittautuminen: 23.10. klo 16 mennessä: elisabet.heinrich(at)avi.fi

Lisätietoja:

Johtaja Tarja Wiikinkoski, p. 0295 018 800
Kehittämispäällikkö Harri Varhama, p. 0295 018 558
etunimi.sukunimi@avi.fi


Päivitetty