Tiedotteet 2015

Tälle sivulle on koottu vuonna 2015 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2015

Talous- ja velkaneuvonnan järjestelyt Pirkanmaan maakunnassa ja sen raja-alueilla 1.1.2016 alkaen

Lounais-Suomi, Länsi- ja Sisä-Suomi

Aluehallintovirasto vastaa talous- ja velkaneuvonnan järjestämisestä. Talous- ja velkaneuvontaa antavat kunnat tai muut palveluntuottajat, jotka toimivat sovituilla neuvonta-alueilla.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on neuvotellut kuluneen vuoden aikana Pirkanmaan sekä sen raja-alueiden kuntien kanssa uudet neuvonta-alueet, joiden avulla palvelun saatavuus voidaan turvata entistä paremmin.

Tampereen neuvonta-alueeseen uutena kuntana liittyy Kangasala. Muut neuvonta-alueen toimijat ovat Nokian, Tampereen ja Ylöjärven kaupungit sekä Lempäälän, Pirkkalan ja Vesilahden kunnat. Päätoimipaikka sijaitsee Tampereella ja sivutoimipisteet Nokialla ja Lempäälässä.

Valkeakosken toimialueeseen alueeseen liittyy Pälkäne. Akaan kaupunki ja Urjalan kunta ovat liittyneet alueeseen jo aiemmin. Toimipaikka sijaitsee Valkeakoskella.

Karvian neuvonta-alue jatkaa entisellään: toimialueen kunnat Karvian lisäksi ovat Honkajoki, Jämijärvi, Kankaanpää, Kihniö ja Parkano sekä Siikainen. Toimipaikka sijaitsee Karviassa. Lisäksi aluehallintovirasto on sopinut Karvian kunnan kanssa, että kunta hoitaa erillisellä sopimuksella myös entisen Sastamalan alueen neuvonnan vuoden määräaikaisella sopimuksella. Tähän alueeseen kuuluvat Sastamalan lisäksi Huittinen ja Punkalaidun. Tämän alueen asiakasvastaanotto hoidetaan pääsääntöisesti Huittisten kaupungintalolla.

Oriveden neuvonta-alueen toimialueena pysyvät edelleen Hämeenkyrö, Ikaalinen, Mänttä-Vilppula, Orivesi, Virrat ja Juupajoki sekä Ruovesi. Päätoimipaikka sijaitsee Orivedellä ja sivutoimipisteet Hämeenkyrössä, Ikaalisissa, Mänttä-Vilppulassa, Ruovedellä ja Virroilla.
                   
Lisätietoja
Ylitarkastaja Seppo Luotola, p. 0295 018 091
etunimi.sukunimi@avi.fi
 


Päivitetty