› Graafinen versio

Uutiset ja uutiskirjeet 2018

Osa aluehallintovirastoista (AVI) julkaisee uutisia ja uutiskirjeitä. Tälle sivulle on koottu vuoden 2018 AVIen uutiset ja uutiskirjeet. Alueelliset uutiset ja uutiskirjeet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Uutiset ja uutiskirjeet 2018

Itä-Suomen AVIn uutiskirje 3/2018

Itä-Suomi

Mikkelin torin laidalta

Työhuoneeni ikkunasta avautuu näkymä Mikkelin torille. Lääninhallitusrakennus on seisonut uljaasti paikallaan jo 175 vuotta. Mikkelissä rakennus tunnetaan yhä nimellä "lääninhallitus", vaikka se virallisesti onkin jo vuoden 2010 alusta lukien ollut Itä-Suomen aluehallintovirasto.

Mikkelin lääninhallituksen virastotaloksi ja maaherran virka-asunnoksi suunniteltu rakennus valmistui vuonna 1843. Aikakaudelle tyypillisen empirerakennuksen on suunnitellut saksalaissyntyinen arkkitehti Carl Ludvig Engel. Hänen vaikutustaan on pietarilaisempiren käyttö 1800-luvun monissa julkisissa rakennuksissa.

Juhlavuoden kunniaksi aluehallintovirasto osallistuu Mikkelin kaupungin Museoiden yö! -tapahtumaan 26.10. klo 17 - 24. Mikkelin kaupungin orkesteri konsertoi keltaisessa salissa klo 18.00 ja 19.30. Etelä-Savon tanssiopisto osallistuu tapahtumaan performanssilla "Taidenäyttelyn avajaiset".

Lue lisää uutiskirjeestämme 3/2018


Päivitetty